Blogg

Här nedan kommer Maries insikter, reflektioner, tankar och idéer över veckan att sammanfattas.
(senaste inlägg högst upp)

2018-06-07
Vilken är din sämsta egenskap? Tufft att svar på?  Det beror på situation brukar bli svaret men viktig att reflektera över det och få insikt. För att det finns en lärdom i att på riktigt utmana sina egenskaper. Här nedan bjuder jag på en av mina:
Min sämsta är att jag verkligen är super dålig på att ”vänta”. Jag är otålig som bara den och visst har detta hjälp mig enormt många gånger. Det yttrar sig i att jag har kört på och fått oändligt många saker gjorda. Men om vi lägger det åt sidan och prata om det sämsta med att vara just dålig på att ”vänta” och vad det gör med just mig. Den fysiska reaktionen blir att det känns som sockerdricka i magen, jag blir illamående, torr i munnen och lätt snurrig. Mentalt är det en klar utmaning och en strid i huvudet genom att hjärnan konstant leta efter lösningar så jag kan komma vidare och undvika att just ”vänta”. T ex är det kö vid kassan i mataffären kan jag välja att gå en sväng till för att just slippa stå stilla. Eller om det är bilkö (vilket är den mest onödiga formen av just väntan) ringer jag snabbt någon för att undvika känslan av att stå stilla. Om den där speciella personen ska ringa någon gång under eftermiddagen är det bästa att sysselsätta mig med annat annars tittar jag på telefonen 100 gånger och undrar om den lagt av med en olustig känsla i magen av att inte kunna påverka situationen…..
Min utmaning nu i arbetslivet och privat är just att jag ”väntar”.  Väntar på att mitt företagsimperium ska lyfta och att mitt privatliv ska komma till målbilden. Varför väntar jag… Jo alla delar kan jag själv nämligen inte påverka, det ligger i andras agerande och engagemang. Det jag kan påverka agerar jag på och genomför uppgifterna med stor iver och engagemang.
Jag inser att jag är mitt uppe i en av mina livsutmaningar och varför inte då passa på att ta lärdom och reflektera över situationen, vad det gör med mig och för mig. Så med stolthet säger jag nu att jag har fått en möjlighet att få träna på att hantera en av mina sämsta egenskaper… Jag ska nu lägga energi på att förlika mig med att just ”Vänta” :-)  Just för att förklä ”väntan” till något annat, nämligen lärdom.
Vilken är din sämsta egenskap och vilken lärdom kan du få av denna?

 

2018-05-07
De är många företag som arbetar med förändring och det är ju jobbigt…..
Jag tänker så här att ett företag som inte arbetar aktivt med förändring kan inte överleva. Man behöver röra sig ut på nya marknader, hitta nya medarbetare och nya tjänster/produkter och genom detta effektivisera sitt erbjudande och framtagande osv.
Som danspedagog arbetar jag just med rörelseglädjen. När jag nu var på semester så gick jag längs stranden och såg gamla som unga leka i vågorna. Till med de mest ”stela” personligheterna kunde inte låta bli att le och hoppa när vågorna kom. Snacka om rörelseglädje! Jag tror på att få in just rörelseglädjen i företag, viljan att förändra och utveckla ger enormt positivt resultat.
Tänk då att man byter ut Förändringsarbete till Förädringsglädje!
Det här är en av de inspirations föreläsningar som jag håller. Hör av dig så berättar jag mer.

2018-03-13
Under min utbildning som diplomerad coach fick vi en insiktsbok om vårt eget lärande. Den innehåller nu både vad jag faktiskt lärt mig men också och kanske mest viktigt mina insikter om lärande och vilken utveckling jag gjort.
Fick en gång höra: Då man slutar lära sig nya saker är det början på slutet. Det här håller jag med om. Att lära sig nytt ger en insikter och öppnar upp nya kanaler för tankar i oss. Förslaget från mig är att lära sig något för en själv nyttigt (men även helt onyttigt) och i samband med det verkligen reflektera över sitt egna lärande och vad det gett en för insikter. Min erfarenhet är att det är först då som lärandet ger en utmaningen och en härlig utveckling av en själv.
Lycka till !

2018-02-09
Jag har under en tid funderat mycket på just feedback och hur det kan bli ett kraftfullt värde för ett företag.
Det jag tror på är att fokusera enbart på positiv feedback. Att lyfta sina medarbetare och kollegor bästa sidor och stärka dem genom att just ge positiv feedback kommer att ge stor effekt på trivsel och arbetsresultat.
Att få feedback är också en träningssak. Det är lätt att bara skaka av sig den och inte på riktigt ta till sig. Därför är det av vikt att träna på att både ge och ta emot feedback.
Jag vet att jag själv bara avfärdade positiv feedback med ett leende och en handrörelse som att det inte betydde något. Tills en dag när jag såg en medarbetares ledsamma reaktion när han gav mig positiv feedback och jag bara avfärdade den. Det gav mig en tankeställare och jag vände mig om och tackade personen för orden! Medarbetaren sträckte då på sig och såg glad ut. Där och då bestämde jag mig för att alltid tack för feedback och säga att jag blir glad över personens ord och uppmärksamhet men framför allt hur glad jag blir över att denna person tar sig tid och mod att komma fram till mig.
Min utmaning till er ge en chef/kollega positiv feedback redan idag  – Det jag uppskattar med dig är ….


Vill du veta mer? Kontakta 
Marie Gelhaar
072-201 10 93
marie@gelhaarconsulting.se